Tag: 上海后花园CAZ

June 17, 2021 | |Post a Comment

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/519591/carton-levert-macgabhann-architects Clipboard Architects: MacGabhann Architects Area Area of this architecture project Projects ArchDaily Year:  Carton LeVert / MacGabhann ArchitectsSave this projectSaveCarton LeVert / MacGabhann Architects 2002 CopyHouses•Ireland “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/519591/carton-levert-macgabhann-architects Clipboard Area:  125 m² Area:  125 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Carton LeVert / MacGabhann Architects 2002 CopyAbout this officeMacGabhann ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesIrelandPublished on June 27, 2014Cite: “Carton LeVert / MacGabhann Architects” 27 Jun 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Ros Kavanagh+ 15 Share Photographs photographs:  Ros Kavanagh Photographs:  Ros Kavanagh Save this picture!© Ros KavanaghRecommended ProductsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsText description provided by the architects. This project consists of a timber box and concrete block, and is concerned with the idea of using conventional material while building on a scenic site in a rural setting. The clients who were living in Dublin decided to invest in building a house in Donegal. At the time they were not sure if they were going to move permanently to the county, or use the house as holiday accommodation. The brideg asked for a design which was flexible enough to accommodate; (a) a house with 2/3 bedrooms, or (b) two holiday apartments contained under the one roof, or (c) a house with attached studio.Save this picture!Floor PlanIn addition, the brief asked for a quiet private room to which the client could retreat.To allow for optimum flexibility all of the static elements of the brief (ie. Bathroom, kitchen, entrance, stairs, utility and services) are contained within a fixed and rigid block constructed of concrete. This allowed the other living parts of the building (ie. sitting, sleeping ,eating and working) the freedom and flexibility to be positioned, depending on the programmatic requirement of the client. These parts are contained in a shed like timber box which sits parallel to the concrete block.Save this picture!© Ros KavanaghDue to the southern aspect of the site, views and site levels, the larger timber living box is perched on the side of a steep hill. The smaller concrete block containing the fixed elements is built into the side of the hill and is north facing. The cedar clad timber box has a corrugated metal roof, while the roof on the concrete block is natural stone slate. The symbiotic nature of the box and the block and their dependency on each other is given architectural expression by the shuttered board-mark finish to the concrete, and the similarly dimensioned timber boards of the timber box.Save this picture!SectionIn contrast to the flexible and living parts of the building, the retreat requirement is contained on the first floor, which projects into the volume of the timber box, but is under the extended slate roof of the concrete block. The elevated position of this room and its large extent of glazing allow one to engage very intimately with the trees, birds, sky and sea beyond. The stairs to this private part of the house are accessed through a secret sliding door in the entrance hall, thus deterring all but those invited to this part of the building, furthermore accentuating the sacred quality of this retreat room.Save this picture!© Ros KavanaghProject gallerySee allShow lessStudents and Community Members Come Together to Construct Theater in Cape Town TownshipArchitecture NewsDoes London Really Need the Garden Bridge?Architecture News Share Houses Year:  Irelandlast_img read more